MENU
/ Vraagouders / Soorten gastouderopvang / Opvang bij vraagouder thuis, meerdere gezinnen

Opvang bij vraagouder thuis, voor meerdere gezinnen

Bij deze vorm van opvang heb je de voordelen van een nanny, maar doordat je je huis ook open stelt voor kinderen van andere gezinnen, vervalt je werkgeversrol en is het financieel voordeliger. Daarbij hebben je kinderen zo ook de mogelijkheid om te spelen met andere kinderen, wat ook weer een voordeel kan zijn.

Reguliere opvang

Waarbij de vraagouder bij variant 2 als enige opdrachtgever de werkgever van de nanny wordt, is er in deze situatie sprake van meerdere opdrachtgevers en vervalt daarmee de regeling Dienstverlening aan Huis. De regels van de reguliere gastouderopvang (bij de gastouder thuis) zijn hierbij van toepassing omdat de gastouder-aan-huis de kinderen van meerdere gezinnen opvangt. “Toevallig” vindt de opvang plaats in jouw woning.

Wat zijn hierbij de regels?

  • De gastouder-aan-huis heeft te allen tijde een actief contract met minimaal twee gezinnen.
  • De gastouder-aan-huis ontvangt van alle vraagouders een vast bedrag per kind per uur. Wij adviseren hierbij een uurloon van € 5,50 of hoger.
  • De gastouder-aan-huis dient gemiddeld genomen van alle gezinnen en kinderen samen wel het minimum uurloon te verdienen.
  • Je dient de gastouder-aan-huis de mogelijkheid te geven om ook kinderen uit andere gezinnen op te vangen in jouw woning op dagen dat zij je kinderen opvangt.
  • Wanneer de gastouder-aan-huis op vakantie gaat of ziek wordt, hoef je de geplande uren niet door te betalen.
  • Je kinderen mogen onbeperkt door de gastouder-aan-huis opgevangen worden.

 

 

 

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040