MENU
/ Vraagouders / Aanmeldprocedure / Zelf al een gastouder of nanny gevonden?

Zelf al een gastouder of nanny gevonden?

Heb je zelf al een gastouder of nanny gevonden, dan ben je bij ons ook aan het goede adres. Wij helpen je bij het opstellen van goede onderlinge werkafspraken en je ontvangt direct een korting op de maandelijkse gastouderbureaukosten!

Telefonisch contact

Wanneer je zelf een gastouder of nanny hebt gevonden, kun je telefonisch contact met ons opnemen op 085-4017040. We zullen dan samen eerst de benodigde opvang in kaart brengen en kwalificaties van de gastouder doornemen om er zeker van te zijn dat er een wettelijke koppeling tot stand gebracht kan worden en jij als vraagouder recht hebt op kinderopvangtoeslag.

Kostenoverzicht

Wanneer er inderdaad een wettelijke koppeling plaats kan vinden, ontvang je vervolgens binnen een dag een vrijblijvend kostenoverzicht op maat, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de opvangkosten én wat de hoogte is van de kinderopvangtoeslag die je terugkrijgt vanuit de Belastingdienst. Op deze manier krijg je een goed beeld wat de gastouderopvang je werkelijk kost.

Ondersteuning bij kennismakingsfase

Ook bij een ‘eigen koppeling’ is het van belang dat bepaalde zaken van tevoren goed doorgenomen zijn en in kaart zijn gebracht. Daarom zijn wij ook in de kennismakingsfase met je nieuwe gastouder of nanny je graag van dienst met betrekking tot onderstaande zaken:

  • Wij kunnen je ondersteunen bij de voorbereiding op het kennismakingsgesprek met de gastouder of nanny. Hierbij krijg je van ons het een document met praktische tips en voorbeeldvragen ter voorbereiding op het kennismakingsgesprek. Op deze manier weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt en alles uit het gesprek haalt.
  • Wij kunnen je helpen bij het bepalen van een eerlijk uurloon dat past bij de gevraagde opvang.
  • Wij kunnen je helpen bij het opstellen van goede onderlinge werkafspraken. Dit is belangrijk om van tevoren goed geregeld te hebben, zodat er in de toekomst geen onduidelijkheid en/of irritaties ontstaan wanneer er sprake is van ziekte, vrije dagen, wijziging van uren, eten en drinken, etc. Voor het opstellen van deze werkafspraken hebben wij een digitaal keuzeformulier ontwikkeld, zodat alle onderdelen aan bod komen. De uiteindelijke afspraken worden vervolgens duidelijk door ons op papier gezet en verwerkt in de overeenkomst die jullie met elkaar aangaan.

Opstartprocedure

Bij een akkoord op het kostenoverzicht starten wij direct onze opstartprocedure:

  • Wij maken een afspraak voor het wettelijk verplichte koppelingsgesprek op de opvanglocatie (driegesprek tussen vraagouder, gastouder en bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau). Bij spoed kan dit gesprek binnen een week plaats vinden.
  • Gaat het tevens om een nieuwe opvanglocatie? Dan zal onze bemiddelingsmedewerker na het koppelingsgesprek direct een risico-inventarisatie (RIE) van de woning uitvoeren.
  • Na goedkeuring van de woning sturen wij een registratieaanvraag voor een nieuwe opvanglocatie naar de gemeente.
  • De gemeente schakelt vervolgens de GGD in voor een tweede inspectie van de woning.
  • Na goedkeuring vanuit de GGD zal de gemeente een registratienummer in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) aanmaken en heb je als vraagouder recht op kinderopvangtoeslag.

Aanvraagformulier

Wanneer bellen even geen optie is of je wilt eerst weten wat de kosten zijn, kun je ons aanvraagformulier invullen. Je ontvangt dan binnen één werkdag een vrijblijvend kostenoverzicht op maat, met uiteraard een overzicht van de hoogte van je kinderopvangtoeslag. Wanneer je akkoord gaat met het kostenoverzicht, nemen we alsnog telefonisch contact op voor het in kaart brengen van de benodigde opvang en de kwalificaties van de gastouder, om te kunnen bepalen of er een wettelijke koppeling tot stand gebracht kan worden.

Vul hier ons aanvraagformulier in:
Aanvraagformulier
SAMEN AANMELDEN

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040