MENU
/ Vraagouders / Aanmeldprocedure / Samen met je gastouder of nanny overstappen?

Samen met je gastouder of nanny overstappen?

Wanneer jij en je gastouder of nanny niet tevreden zijn over de samenwerking met jullie huidige gastouderbureau of wanneer jullie huidige gastouderbureau failliet is gegaan, dan zijn wij jullie graag van dienst. Wij kunnen ervoor zorgen dat de registratie van de gastouderopvang soepel en zonder dubbele kosten wordt overgezet.

Telefonisch contact

Wanneer je samen met je gastouder of nanny wilt overstappen vanuit een ander gastouderbureau, kun je telefonisch contact met ons opnemen op 085-4017040. We zullen dan de huidige opvangsituatie in kaart brengen en gelijk een inschatting maken of een overstap naar Jippie praktisch en/of financieel voordeel kan opleveren voor jou en/of je gastouder of nanny.

Kostenoverzicht

Wanneer een overstap naar Jippie inderdaad voordeel kan opleveren, sturen wij je vervolgens binnen een dag een vrijblijvend kostenoverzicht op maat, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de opvangkosten én wat de hoogte is van de kinderopvangtoeslag die je terugkrijgt vanuit de Belastingdienst. Het kostenoverzicht kun je vervolgens vergelijken met je huidige situatie.

Opstartprocedure

Bij een akkoord op het kostenoverzicht starten wij direct onze opstartprocedure:

  • We maken een afspraak voor het wettelijk verplichte koppelingsgesprek op de opvanglocatie (driegesprek tussen vraagouder, gastouder en bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau).
  • Omdat elk gastouderbureau haar eigen risico-inventarisatie (RIE) van de opvanglocatie dient uit te voeren, zal onze bemiddelingsmedewerker na het koppelingsgesprek nog een controle uitvoeren van de woning.
  • Na het koppelingsgesprek en de RIE sturen wij een wijzigingsaanvraag naar de gemeente om ons gastouderbureau aan de opvanglocatie te laten koppelen.
  • Vanaf dit punt kan er een definitieve overstapdatum bepaald worden en kan het contract met het andere gastouderbureau worden opgezegd.

Aanvraagformulier

Wanneer bellen even geen optie is of je wilt eerst weten wat de kosten zijn, kun je ons aanvraagformulier invullen. Je ontvangt dan binnen één werkdag een vrijblijvend kostenoverzicht op maat, met uiteraard een overzicht van de hoogte van je kinderopvangtoeslag. Wanneer je akkoord gaat met het kostenoverzicht, nemen we alsnog telefonisch contact op om kennis te maken en uit te leggen welke stappen genomen gaan worden bij de overstap.

Vul hier ons aanvraagformulier in:
Aanvraagformulier
SAMEN OVERSTAPPEN

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040