MENU
/ Over Jippie / Kwaliteit / Jaarlijkse GGD-inspectie

Jaarlijkse GGD-inspectie

Bij het opstarten van een gastouderbureau en vervolgens elk opvolgend jaar wordt een gastouderbureau in opdracht van de gemeente geïnspecteerd door de GGD. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het gastouderbureau aan alle kwaliteitseisen uit de Wet Kinderopvang voldoet en blijft voldoen.

GGD-inspectie bij Jippie

Sinds 2017 hanteren gemeenten en de GGD een nieuw beleid met betrekking tot de GGD-inspecties. Dit nieuwe beleid heet ‘Streng aan de Poort’. Dit betekent dat een gastouderbureau direct vanaf het moment dat het gastouderbureau is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) verantwoorde kinderopvang moet kunnen bieden. Met andere woorden: alle documentatie, processen, pedagogische begeleiding en financiële middelen moeten vanaf de start op orde zijn. Jippie werd bij de start ook volgens deze nieuwe strengere eis gecontroleerd en daarbij zijn we positief door de inspectie gekomen! Na 3 maanden hoorde daar nog een standaard controle bij en na enige aanpassingen zijn wij ook tijdens deze inspectie helemaal goedgekeurd!

GGD-inspectie bij gastouders

Ook gastouders en hun opvanglocatie worden bij de start van de opvanglocatie in opdracht van de gemeente gecontroleerd door de GGD. Pas na diens goedkeuring ontvangt de gastouder een LRK-nummer waarmee vraagouders kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst. Bij gastouders vindt echter niet standaard elk opvolgend jaar een nieuwe GGD-inspectie plaats. Hiervoor voert de GGD eens in de paar jaar onverwachte steekproeven uit.

 

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040