MENU
/ Informatieplein / Coronavirus & Gastouderopvang / Websites met informatie over corona

Coronavirus & gastouderopvang

Websites met informatie over corona

Foto: Anastasia Shuraeva / Pexels

Onderstaande vijf website zijn websites om te onthouden. Hier vind je alle praktische en interessante zaken die betrekking hebben op het coronavirus, kinderopvang, opvoeding, leven en werken in deze bijzondere tijd.

NEDERLANDS JEUGDINSTITUUT:
Leven en werken met het coronavirus
Het coronavirus zal voorlopig ons leven en werk nog beïnvloeden. De algemene basisregels blijven gelden. Op basis daarvan maakt iedereen zelf afwegingen voor zijn leven en werk. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de gezondheidsrisico’s van het virus maar ook naar de gevolgen van maatregelen voor ieders welzijn. De maatregelen bieden voldoende ruimte om de ontwikkeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen te waarborgen met een goede balans tussen veiligheid en welbevinden. Hoe je dat het beste kunt doen? Ga naar de website van het Nederlands Jeugsinstituut waar je ontzettend veel informatie en handige tips vindt. Een aanrader!

https://www.nji.nl/coronavirus

OUDERS CENTRAAL:
Tips over opvoeden en ouderschap in Coronatijd
Ouderschap in tijden van de Coronacrisis vraagt veel van ouders én van professionals die met ouders werken. Er ontstaan overal initiatieven om (kwetsbare) ouders te ondersteunen, waarvan Ouders Centraal een aantal bundelt. Doe als ouder of als professional je voordeel met deze informatie. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Een mooi overzicht van allerlei interessante onderwerpen die betrekking hebben op de coronacrisis!

https://www.ouderscentraal.nl/corona/

GGD GHOR NEDERLAND:
Informatie over testen en vaccineren
Kinderen tot 13 jaar worden sinds de heropening van de basisscholen en de kinderdagopvang op 8 februari 2021 vaker getest. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een kind in quarantaine zit omdat een groepsgenootje COVID-19 heeft. Daarbij geldt dat, volgens overheidsbeleid, ook kinderen zónder klachten getest kunnen worden. Ouders bepalen natuurlijk altijd zelf of zij hun kind willen laten testen.

  • Begrijpelijkerwijs roept het testbeleid bij kinderen vragen op. Wanneer is het nodig? Waarom is het nodig? Hoe gaat dat testen in zijn werk? Welke testmethode wordt er gebruikt? GGD GHOR NL beantwoordt deze vragen op haar website.
    https://ggdghor.nl/actueel-bericht/testen-van-kinderen/

  • Wil je naast het testbeleid meer weten over de overige werkzaamheden van de GGD’en in de strijd tegen het coronavirus, zoals het vaccinatieprogramma? 
    https://ggdghor.nl/thema/coronavirus/

RIJKSOVERHEID:
Veelgestelde vragen over het coronavirus en kinderopvang
Op de website van Rijksoverheid vind je een complete lijst met vragen en antwoorden die betrekking hebben op de maatregelen voor de kinderopvang. Hierbij heeft de website onderscheid gemaakt tussen vragen van gastouders en vragen van vraagouders.

RIVM:
Meest actuele informatie over het virus
Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het virus, zoals: voorzorgsmaatregelen, risicogroep, quarantaine, testen, reisadviezen, verspreiding, zwangerschap, etc. 

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

Laatste update: 26-02-2021

Deel deze pagina!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040