MENU
/ Informatieplein / Coronavirus & Gastouderopvang / Ouders krijgen hun eigen bijdrage vergoed!

Coronavirus & gastouderopvang

Ouders krijgen hun eigen bijdrage vergoed!

Coronavirus & Gastouderopvang - Eigen bijdrage
Foto: Trinity Kubassek / Pexels

Vraagouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet door de gastouder of nanny kunnen laten opvangen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die werkzaam zijn in een vitale beroepsgroep en daarbij wél gebruik maken van de opvang. Dit is vrijdag 20 maart 2020 aan het einde van de dag bekend gemaakt.

Datum laatste bewerking: 21-03-2020

Positief resultaat na overleg tussen brancheorganisaties en overheid
De Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK), de Belastingdienst / Toeslagen en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hebben de handen ineengeslagen. Met een positief resultaat!

Factuur kan met gerust hart betaald worden
Voor recht op de kinderopvangtoeslag betalen ouders een eigen, inkomensafhankelijke, bijdrage. Met deze tijdelijke regeling wordt de eigen bijdrage van ouders gecompenseerd en kunnen de kinderopvangorganisaties, gastouders en nanny’s financieel overeind blijven. Ouders kunnen tot en met 6 april 2020 met een gerust hart de factuur van het gastouderbureau betalen en worden hierdoor niet financieel benadeeld. Het recht op kinderopvangtoeslag blijft hiermee doorlopen.

Belastingdienst compenseert eigen bijdrage via het gastouderbureau
De Belastingdienst maakt de eigen bijdragen van ouders aan de 3.500 kinderopvangorganisaties over. De kinderopvangorganisaties kunnen dan rechtstreeks aan de ouders het te veel betaalde deel, dat wil zeggen het verschil tussen het factuurbedrag en de ontvangen kinderopvangtoeslag, over de periode 16 maart t/m 6 april 2020 overmaken aan de ouders. Mocht de situatie onverhoopt langer aanhouden, dan kan deze mogelijkheid bijvoorbeeld met enkele weken verlengd worden.

Goed om te weten!
De vraagouder heeft pas recht op een compensatie van de eigen bijdrage ná betaling van de factuur van het gastouderbureau. Daarbij dient de factuur op tijd te worden betaald, zodat gastouders en nanny’s ook op tijd uitbetaald kunnen worden.

Bron: Website BOinK

Coronavirus & Gastouderopvang - Brancheorganisaties

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040