MENU
/ Informatieplein / Coronavirus & Gastouderopvang / Handige tools en tips voor de gastouderopvang

Coronavirus & gastouderopvang

Handige tools & tips voor de gastouderopvang

Foto: AdobeStock

Op deze pagina kun je handige tools en tips vinden die kunnen helpen de coronamaatregelen handen en voeten te geven in de gastouderopvang. De pagina zal regelmatig worden aangevuld, dus neem daarom zeker af en toe een kijkje!

12 tips voor praten met kinderen over het coronavirus
Hoe praat jij met een kind over het coronavirus? Hier vind je 12 tips die je kunt gebruiken bij het bespreekbaar maken van wat er in een kind omgaat in deze vreemde, bijzondere, spannende en misschien ook wel, enge periode waar we met z’n allen doorheen gaan. 

Richtlijnen voor EHBO in coronatijd
In de basis van de EHBO-richtlijnen staat dat de veiligheid van de hulpverlener voorop staat. Hoe verleen je in coronatijd op een veilige wijze eerste hulp? Het Oranje Kruis heeft hiervoor richtlijnen opgesteld om duidelijkheid te brengen en onrust weg te nemen.

Handenwaslied voor kinderen
Om werkelijk effectief handen te wassen, dienen we ongeveer 20 seconden onze handen te wassen. Hierbij een super leuk en makkelijk ‘handenwaslied’ voor jonge kinderen op de tune van Woezel en Pip! 

Diverse posters voor de gastouderopvang
Hier vind je handige posters waarop de adviezen staan vermeld om het coronavirus te beperken. Deze posters kunnen gedownload, uitgeprint en opgehangen worden in de gastouderopvang of bij ouders thuis.

 

Laatste update: 19-10-2020

Deel deze pagina!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040