MENU
/ Informatieplein / Coronavirus & Gastouderopvang / Filmpjes met duidelijke uitleg

Coronavirus & gastouderopvang

Filmpjes met duidelijke uitleg

Nederland heeft strenge maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen. En je ziet het in meer landen: allemaal treffen ze maatregelen om de uitbraak (voor zover dat kan) te beheersen. NOS op 3 legt in zeer duidelijke filmpjes uit waarom er niet teveel mensen in één keer ziek moeten worden en waarom het werkelijk belangrijk is om zoveel mogelijk sociale situaties en contacten uit de weg te gaan.

Flatten the curve Hou de curve plat

In bovenstaand filmpje legt NOS op 3 uit waarom alles op alles wordt gezet om niet boven de rode lijn die je hieronder ziet uit te komen. Boven die lijn verliest het zorgsysteem het namelijk van de epidemie: te veel mensen worden dan ziek. De grafiek in deze video laat zien waarom alles op alles wordt gezet om te voorkomen dat héél veel mensen in een keer ziek worden. Als we in de coronacrisis onder deze streep blijven, blijft de boel beheersbaar.

Social distancing Sociale afstand

In bovenstaand filmpje legt NOS op 3 uit waarom het werkelijk belangrijk is dat we zo veel mogelijk thuisblijven en zo weinig mogelijk in contact komen met andere mensen. En mocht je toch naar buiten gaan, dan is het belangrijk 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dit alles om te voorkomen dat we elkaar besmetten.

Handen wassen – Het lijkt zo simpel, maar in bovenstaand filmpje legt NOS op 3 uit dat er wel wat aandachtspunten zijn. Niets ingewikkelds, maar gewoon goed om eens even gezien te hebben en om in je achterhoofd te houden.

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040