MENU
/ Informatieplein / Coronavirus & Gastouderopvang / Financiële gevolgen voor gastouders en nanny’s

Coronavirus & gastouderopvang

Financiële gevolgen voor gastouders en nanny’s

Financiële gevolgen Coronavirus gastouderopvang
Foto: Skitterphoto / Pexels

Let op, dit bericht bevat verouderde informatie! Ga via deze link naar de meest actuele informatie over de financiële gevolgen voor gastouders en nanny’s. 

Donderdag 12 maart 2020 zijn door de Rijksoverheid de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) te beperken per direct verscherpt. Eén van de maatregelen is dat een persoon vanaf nu direct thuis dient te blijven wanneer deze minimaal één van de verkoudheidsklachten vertoont: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. 

Datum laatste bewerking: 24-03-2020

Financiële gevolgen
De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart 2020. Nieuwe en/of zwaardere richtlijnen zijn niet uitgesloten vanwege de ontwikkeling van het virus. Dit zou kunnen inhouden dat er straks een langere tijd geen opvang geboden kan worden of dat een gastouder/nanny een langere tijd geen kinderen heeft die ze kan opvangen. Dit kan een groot nadelig effect hebben op het inkomen van de gastouder of nanny. Valt hier iets tegen te doen?

Wie draag het risico?
Een gastouder wordt gezien als freelancer en sommigen zijn zelfs ZZP-er. Je zou kunnen zeggen dat het financieel risico daarom voor henzelf is. Maar dat is gezien de huidige ontwikkelingen misschien wel iets te kort door de bocht. Je hebt hier namelijk te maken met een uitzonderlijke situatie, waarbij het niet meer gaat om individuele gevallen, maar om een maatschappelijk probleem. Je zou daarom kunnen zeggen dat de standaard afspraken dan eventueel niet meer van toepassing zijn. Hieronder onze uitleg:

  • Het coronavirus heeft zo’n grote impact op onze samenleving dat het voor iedereen praktische en waarschijnlijk ook wel financiële gevolgen zal hebben. Door te denken in mogelijkheden en door elkaar te helpen, kunnen we een heel eind komen om enigszins ongeschonden uit deze -inmiddels best wel heftige- periode te komen.
  • Vanuit de overheid worden inmiddels al diverse financiële middelen ingezet om bedrijven -groot en klein- financieel te ondersteunen bij verliezen die zij lijden door de maatregelen tegen het coronavirus. Voor gastouders en nanny’s bestaan op dit moment helaas geen extra potjes die ingezet kunnen worden om de vermindering van het inkomen te compenseren. Mocht er vanuit de overheid ook geen financiële ondersteuning komen voor de kinderopvang (inclusief de gastouderopvang), dan is het misschien wel nodig om te kijken hoe vraagouders zelf gastouders en nanny’s hierbij tegemoet kunnen komen.
  • Uiteraard zijn de gemaakte afspraken die gastouders en nanny’s gemaakt hebben met ouders op het gebied van vakanties, vrije dagen en ziekte, officieel leidend in deze situatie. Maar de vraag die hierbij gesteld kan worden: is het verschil tussen de factuur van het gastouderbureau en de kinderopvangtoeslag die ontvangen wordt, acceptabel genoeg om de gastouder of nanny ook door te betalen bij niet afgenomen opvanguren in deze uitzonderlijke periode? Uiteindelijk heeft iedereen er baat bij dat gastouders en nanny’s niet in de financiële problemen komen, omdat ze bijvoorbeeld hun vaste lasten niet meer kunnen betalen, en dat de gastouderopvang een stabiele plek blijft voor toekomstige opvang.
  • Wat tot slot goed is om te realiseren, en wat ook een overweging waard is, is dat wanneer er geen vergoeding betaald wordt aan de gastouder of nanny, een deel van de reeds ontvangen kinderopvangtoeslag weer terugbetaald moet worden aan de Belastingdienst.

Vanuit Jippie denken we graag met jullie mee over oplossingen voor jullie specifieke situatie waarbij een zo’n gunstig mogelijke uitkomst voor beide partijen wordt gecreëerd.

Tip voor ouders
Met betrekking tot de praktische problemen waar ouders tegenaan kunnen lopen wanneer een gastouder of nanny zich ziekmeldt, hierbij nog een goede tip. Ouders die op korte termijn geen opvang kunnen vinden voor hun kinderen bij een ziekmelding van hun gastouder of nanny, zouden in deze situatie gebruik kunnen maken van calamiteitenverlof of kort verzuimverlof. Zie onderstaande mededeling afkomstig van de website van de FNV:

“Als de school of kinderopvang sluit in verband met het coronavirus, dan is het goed om met je werkgever in gesprek te gaan om te kijken of er thuis gewerkt kan worden. Je kunt ook calamiteitenverlof of kort verzuimverlof opnemen, bijvoorbeeld als je met spoed je kinderen op moet halen. Als de school of crèche sluit en je kunt op korte termijn geen oppas regelen en thuiswerken is geen optie in verband met de aard van je werk, dan kan de werknemer de eerste tijd ook nog gebruik maken van calamiteitenverlof. Dit verlof kan namelijk gebruik wordt voor spoedeisende, onvoorziene en bijzondere persoonlijke omstandigheden. De werkgever betaalt het salaris door tijdens dit verlof.”

Tot slot
Wij vragen iedereen zijn of haar maatschappelijke én sociale verantwoordelijkheid te nemen in deze bijzondere periode. Dit houdt in dat de aangescherpte maatregelen van de Rijkoverheid écht opgevolgd dienen te worden ter voorkoming van extra verspreiding van het coronavirus, hoeveel ongemak en geregel hier ook eventueel achterweg komt. Daarnaast houdt het tevens in dat we moeten blijven zoeken naar oplossingen, rekening met elkaar blijven houden, elkaar wat gunnen en dat we elkaars persoonlijke keuze respecteren.

Bron: Website FNV

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040