MENU
/ Informatieplein / Coronavirus & Gastouderopvang / Aangescherpte maatregelen vanuit Rijksoverheid

Coronavirus & gastouderopvang

Aangescherpte maatregelen vanuit Rijksoverheid

Coronavirus: Aanvullende maatregelen onderwijs en gastouderopvang
Foto: Rijksoverheid

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart 2020. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen toe tijdens een persbijeenkomst.

Datum laatste bewerking: 12-03-2020

De aangescherpte maatregelen vanuit Rijksoverheid zijn:

  • Voor iedereen in Nederland geldt: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuisblijven.

 

Bron: Rijksoverheid

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040