MENU

Leespluim van januari (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes*. In januari 2020 krijgt het prentenboek ‘Naar de wolven’ de leespluim.

  • Ga hier naar het juryrapport waarin de jury uitleg wat zij bijzonder vindt aan het boek.
  • Ga hier naar het activiteitenoverzicht dat betrekking heeft op dit boek en waarmee pedagogisch medewerkers aan de slag kunnen samen met hun groep kinderen.


* Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Elke maand maakt een jury een keuze voor een boek dat vervolgens de titel ‘leespluim van de maand’ krijgt. (www.sardes.nl)

Andere interessante artikelen:

In de praktijk

Tips voor hele warme dagen

Warm weer is de gelegenheid voor kinderen om buiten te spelen. Kleine kinderen lopen echter risico op gezondheidsproblemen door de warmte, omdat ze nog niet goed kunnen aangeven dat ze bijvoorbeeld dorst hebben of het te warm hebben. Hierbij een overzicht met bruikbare tips die je direct kunt toepassen bij de opvang van kinderen. 

Lees verder »
Prentenboekactie

Prentenboekenactie van juni

In de maand juni verloten wij via een ‘like & win actie’ op onze Facebookpagina het prentenboek ‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’. Je kunt vandaag en morgen meedoen aan de actie. Woensdag 1 juli 2020 wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt.

Lees verder »
Leespluim

Leespluim van juni (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes. In juni 2020 krijgt het prentenboek ‘Eén vos’ de leespluim. Ga hier naar het juryoordeel en het activiteitenoverzicht.

Lees verder »