MENU

De leukste activiteiten voor de zomer!

Foto: Rawpixel

Op deze pagina vind je een top 5 van websites met de leukste activiteiten die je deze zomer met de kinderen kunt ondernemen! Deze activiteiten kunnen uitgevoerd worden door zowel gastouders die opvang bieden in hun eigen woning als nanny’s die de kinderen opvangen bij ouders thuis. 

Datum laatste bewerking: 30-06-2020

1. Activiteitenboek met leuke interactieve spellen (4-12 jaar)
Je kunt op deze website een zeer gevarieerd aanbod van meer dan 200 activiteiten en spellen vinden. Bij elke activiteit is aangegeven welk ontwikkelingsgebied bij de kinderen gestimuleerd wordt en wordt aandacht besteed aan de interactievaardigheden van de gastouder. Echt een website om te onthouden voor wanneer je op een leuke manier wilt werken aan de ontwikkeling van een kind!
http://www.samenspelopdebso.nl/activiteitenboek/

2. Héél veel activiteiten, knutselideeën en spelletjes (2-6 jaar)
365 activiteiten voor iedere dag van het jaar één. Maar deze zomer kun je er natuurlijk de allerleukste activiteiten uitkiezen om samen met je gastkinderen te ondernemen en er een super zomer van te maken!
https://www.mamaliefde.nl/peuter-activiteiten-kleuter-binnen-opdrachten-spelletjes-ontwikkelingsgerichte-beweeg-kinderactiviteiten/

3. De leukste zomeractiviteiten op een rij (4-12 jaar)
Beginnen bovenstaande aantallen je wat te duizelen? Op deze website vind je 60 toppers qua activiteiten met een duidelijk onderscheid tussen binnen en buitenactiviteiten. Neem snel een kijkje en maak je top 10 voor deze zomer!
https://www.mamakletst.nl/zomeractiviteiten-spelletjes-kinderen/

4. Leuke verrassende kinderactiviteiten (0-12)
Dit is een zeer uitgebreide website met leuke en verrassende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De activiteiten zijn verdeeld in zes thema’s: De wondere wereld, Body & Brains, Water, Techniek, Kunst & Expressie, Sport & Bewegen. Het is dat het zo’n overzichtelijke website is, want anders zou je er nog op kunnen verdwalen. 😉 Laat je verrassen!
https://www.leukekinderactiviteiten.nl/

5. Groene activiteiten (0-12 jaar)
Tot slot onze eigen favoriet; een website met groene activiteiten. Op deze website vind je allerlei activiteiten die volledig in het teken staan van natuurlijke en/of kosteloze materialen. Mensen zijn zich vaak niet van bewust van het feit dat met natuurlijke en kosteloze materialen enorm veel educatieve activiteiten te verzinnen zijn en dat de natuur hiervoor een onuitputtelijke inspiratiebron is. Het is zo makkelijk om een pak papier te bestellen of je kar bij de low-budget winkel vol te gooien met materialen. Op deze website laten ze zien dat dit ook anders kan. Knutselen met kosteloos materiaal kan simpel zijn zonder dat het veel voorbereidingstijd en werk kost. Het is alleen een andere mindset. Bekijk welke activiteiten jij met je gastkinderen kunt uitvoeren en draag bij aan een beter milieu, waarin er minder gekocht en weggegooid wordt!
https://www.hetgroen.com/

 

 

Andere interessante artikelen:

In de praktijk

Tips voor hele warme dagen

Warm weer is de gelegenheid voor kinderen om buiten te spelen. Kleine kinderen lopen echter risico op gezondheidsproblemen door de warmte, omdat ze nog niet goed kunnen aangeven dat ze bijvoorbeeld dorst hebben of het te warm hebben. Hierbij een overzicht met bruikbare tips die je direct kunt toepassen bij de opvang van kinderen. 

Lees verder »
Prentenboekactie

Prentenboekenactie van juni

In de maand juni verloten wij via een ‘like & win actie’ op onze Facebookpagina het prentenboek ‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’. Je kunt vandaag en morgen meedoen aan de actie. Woensdag 1 juli 2020 wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt.

Lees verder »
Leespluim

Leespluim van juni (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes. In juni 2020 krijgt het prentenboek ‘Eén vos’ de leespluim. Ga hier naar het juryoordeel en het activiteitenoverzicht.

Lees verder »
Leespluim

Leespluim van mei (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes. In mei 2020 krijgt het prentenboek ‘Eén voor jou, twee voor mij’ de leespluim. Ga hier naar het juryoordeel en het activiteitenoverzicht.

Lees verder »