MENU

Tips voor hele warme dagen

Warm weer is de gelegenheid voor kinderen om buiten te spelen. Kleine kinderen lopen echter risico op gezondheidsproblemen door de warmte, omdat ze nog niet goed kunnen aangeven dat ze bijvoorbeeld dorst hebben of het te warm hebben. Hierbij een overzicht met bruikbare tips die je direct kunt toepassen bij de opvang van kinderen. 

Prentenboekenactie van juni

In de maand juni verloten wij via een ‘like & win actie’ op onze Facebookpagina het prentenboek ‘Een schildpad was zijn schildje kwijt’. Je kunt vandaag en morgen meedoen aan de actie. Woensdag 1 juli 2020 wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt.

Leespluim van juni (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes. In juni 2020 krijgt het prentenboek ‘Eén vos’ de leespluim. Ga hier naar het juryoordeel en het activiteitenoverzicht.

Leespluim van mei (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes. In mei 2020 krijgt het prentenboek ‘Eén voor jou, twee voor mij’ de leespluim. Ga hier naar het juryoordeel en het activiteitenoverzicht.

Prentenboekenactie van mei

In de maand mei verloten wij via een ‘like & win actie’ op onze Facebookpagina het prentenboek ‘De boer en de dierenarts’. Je kunt vandaag en morgen meedoen aan de actie. Vrijdag 29 mei 2020 wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt.

Richtlijnen voor EHBO in coronatijd

Foto: Gustavo Fring via Pexels

Wat mag je in deze nieuwe coronatijd wel doen wanneer je eerste hulp verleent en wat juist niet? Het Oranje Kruis heeft hiervoor richtlijnen opgesteld om duidelijkheid te brengen en eventuele onrust weg te nemen.

Prentenboekenactie van april

In de maand april verloten wij via een ‘like & win actie’ op onze Facebookpagina het prentenboek ‘Zó moe en toch klaarwakker’. Je kunt vandaag en morgen meedoen aan de actie. Donderdag 30 april 2020 wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt.

Leespluim van april (2020)

Elke maand krijgt een prentenboek voor kinderen een leespluim van Sardes. In april 2020 krijgt het prentenboek ‘Er zit een gat in de weg’ de leespluim. Ga hier naar het juryoordeel en het activiteitenoverzicht.

Kwetsbare kinderen tijdens de coronacrisis

Als gastouder of nanny heb je een belangrijke signaleringsfunctie met betrekking tot de veiligheid van kinderen. Juist in deze periode van lockdown tijdens de coronacrisis is de kans groot is de veiligheid bij kinderen thuis afneemt. Wat kun jij doen om het risico te verkleinen en wat te doen als je een vermoeden hebt?