MENU
/ Gastouders / Soorten gastouderopvang / Opvang bij vraagouder thuis, meerdere gezinnen

Opvang bij vraagouder thuis,
voor meerdere gezinnen

Bij deze vorm van opvang heeft de vraagouder de voordelen van een gastouder-aan-huis, maar doordat de vraagouder zijn/haar huis ook open stelt voor kinderen van andere gezinnen, vervalt zijn/haar werkgeversrol en is het financieel voordeliger. Daarbij hebben de kinderen zo ook de mogelijkheid om te spelen met andere kinderen, wat ook weer een voordeel kan zijn.

Reguliere opvang

Waarbij de vraagouder bij variant 2 als enige opdrachtgever de werkgever van de nanny wordt, is er in deze situatie sprake van meerdere opdrachtgevers en vervalt daarmee de regeling Dienstverlening aan Huis. De regels van de reguliere gastouderopvang (bij de gastouder thuis) zijn hierbij van toepassing, omdat de gastouder-aan-huis de kinderen van meerdere gezinnen opvangt. “Toevallig” vindt de opvang plaats in de woning van één van de vraagouders.

Wat zijn hierbij de regels?

  • Als gastouder-aan-huis heb je te allen tijde een actief contract met minimaal twee gezinnen.
  • Je ontvangt van alle vraagouders één vast bedrag per kind per uur. Wij adviseren hierbij een uurloon van € 5,50 of hoger.
  • Je dient gemiddeld genomen van alle gezinnen en kinderen samen wel het minimum uurloon te verdienen.
  • De vraagouder die zijn/haar huis beschikbaar stelt, dient jou ook de mogelijkheid te geven om kinderen uit andere gezinnen op te vangen op de dagen dat je zijn/haar kinderen opvangt.
  • Wanneer je op vakantie gaat of ziek wordt en niet kunt werken, krijg je de geplande uren niet doorbetaald.
  • Je mag de kinderen onbeperkt opvangen.

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040