MENU
/ Gastouders / Financiën / Salaris nanny

Salaris nanny

Hoogte uurloon

Als nanny verdien je tenminste het minimum uurloon en daarnaast heb je recht op 8% vakantietoeslag en vier weken doorbetaalde vakantie per jaar. Per 1 januari 2022 is het minimum uurloon €11,06 per uur op basis van een 36-urige werkweek. Bij een bemiddeling via Jippie krijg je de compensatie voor het vakantiegeld en de doorbetaalde vakantie bovenop je uurloon uitgekeerd, wat neerkomt op een all-in uurloon van €12,86. Bij Jippie hanteren we echter een minimum van €13,25 per uur.

Hoe wordt het uurloon bepaald?

De exacte hoogte van het uurloon voor de nanny wordt per aanvraag bepaald en is afhankelijk van het aantal kinderen dat wordt opgevangen, de flexibiliteit van het opvangrooster en de expertise die van de nanny gevraagd wordt. Daarnaast is het uurloon van de nanny mede gekoppeld aan de hoogte van de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen voor de gastouderopvang. Vraagouders krijgen in 2022 maximaal € 6,52 per kind per uur deels vergoed. Het is echter geen simpele rekensom waarbij het aantal kinderen vermenigvuldigd kan worden met bovenstaand tarief. Zie onderstaande uitleg:

Wanneer drie kinderen tegelijkertijd worden opgevangen, krijgt de vraagouder voor alle drie kinderen evenveel kinderopvangtoeslag en dan kan het uurloon een stuk hoger vastgesteld worden. Wanneer overdag alleen de jongste wordt opgevangen en ’s middags komen na schooltijd de oudste twee er pas bij, dan zijn het ’s ochtends ‘dure’ uren en ’s middags weer ‘voordelige’ uren. Toch heffen de uren van ’s middags de uren van ’s ochtends niet op en wordt het gemiddelde uurloon daardoor minder hoog vastgesteld.  

Vanuit Jippie geven we altijd een advies met betrekking tot het uurloon. Mocht je als nanny zelf een hoger uurloon aanhouden dat je minimaal wilt verdienen, dan kun je dat altijd aangeven!

Bruto uurloon

Het loon van een nanny is altijd een brutobedrag. Dit betekent dat er nog geen loonbelasting vanaf is gegaan. Dit zal pas gebeuren wanneer je belastingaangifte doet over het betreffende jaar. Hou hier rekening mee door elke maand een deel van je salaris apart te leggen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Voor een meer gedetailleerd overzicht van het percentage dat je opzij kunt zetten, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Lees hier over het uurloon van een gastouder in haar eigen huis.

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040