MENU
/ Gastouders / Financiën / Uurloon nanny

Uurloon nanny

Hoogte uurloon

Als nanny verdien je ten minste het minimum uurloon en daarnaast heb je recht op 8% vakantietoeslag en vier weken doorbetaalde vakantie per jaar. Per 1 juli 2019 is het minimum uurloon €10,49 per uur op basis van een 36-urige werkweek. Bij een bemiddeling via Jippie krijg je de compensatie voor het vakantiegeld en de doorbetaalde vakantie bovenop je uurloon uitgekeerd, wat neerkomt op een all-in uurloon van €12,20.

Goed om te weten!

De exacte hoogte van het uurloon voor de nanny wordt per aanvraag bepaald en is afhankelijk van het aantal kinderen dat de nanny opvangt, de flexibiliteit van de aanvraag en de expertise die van haar gevraagd wordt. Je loon kan daarom wel oplopen tot €16,00 per uur of hoger! Vanuit Jippie geven we altijd een advies m.b.t. het uurloon. Mocht je als nanny zelf een hoger uurloon aanhouden dat je minimaal wilt verdienen, dan kun je dat altijd aangeven!

Bruto uurloon

Het loon van een nanny is altijd een brutobedrag. Dit betekent dat er nog geen loonbelasting vanaf is gegaan. Dit zal pas gebeuren wanneer je belastingaangifte doet over het betreffende jaar. Hou hier rekening mee door elke maand een deel van je salaris apart te leggen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Voor een meer gedetailleerd overzicht van het percentage dat je opzij kunt zetten, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Lees hier over het uurloon van een gastouder in haar eigen huis.

Deel deze pagina!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040