MENU
/ Gastouders / Financiën / Salaris gastouder

Salaris gastouder

Zelf je uurloon bepalen

Bij Jippie krijg je de ruimte om je uurloon zelf te bepalen. We zien jou als een zelfstandige ondernemer die zelf kan beslissen wat je waard bent. Mocht je het toch prettiger vinden om een richtlijn te hebben, dan kun je onderstaand advies uurloon hanteren.

Advies uurloon

Vanuit Jippie adviseren wij voor 2022 een uurloon vanaf € 5,50 per kind per uur bij opvang in het huis van de gastouder. Naast dit uurloon betalen vraagouders een vast bedrag per maand aan gastouderbureaukosten. Klik hier voor het uurloon van een nanny bij opvang in het huis van de vraagouder.

Bruto uurloon

Als gastouder ontvang je een bruto uurloon. Dat betekent dat er nog geen loonbelasting vanaf is gegaan. Dit zal pas gebeuren wanneer je belastingaangifte doet over het betreffende jaar. Hou hier rekening mee door elke maand een deel van je salaris apart te leggen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Voor een meer gedetailleerd overzicht van het percentage dat je opzij kunt zetten, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel deze pagina!

Wil je met één van onze medewerkers spreken?

Bel ons op:
085-4017040